سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانلود پاورپوینت عوامل اصلی در رژیم غذایی ورزشکار (یکشنبه 96/7/23 ساعت 3:55 عصر)
رژیم غذایی باید به اندازه کافی و لازم از مواد کربوهیدرات، چربی و پروتئین برخوردار باشد تا انرژی مورد نیاز تمرینات و مسابقه تأمین و وزن بدن را در حد مناسب حفظ کند * به متابولیسم پایه ورزشکار (BMR) توجه شود * سن، جنس، ترکیب بدن و فعالیت جسمانی (شدت و حجم ورزش) تعیین و مورد توجه قرار گیرند (نیازهای انرژی ورزشکاران به این عوامل بستگی دارد)
دسته بندی تربیت بدنی
فرمت فایل ppt
حجم فایل 6398 کیلو بایت
تعداد صفحات فایل 103
دانلود پاورپوینت عوامل اصلی در رژیم غذایی ورزشکار

فروشنده فایل

کد کاربری 7169

نکات قابل توجه در رژیم غذایی ورزشکار

* رژیم غذایی باید به اندازه کافی و لازم از مواد کربوهیدرات، چربی و پروتئین برخوردار باشد تا انرژی مورد نیاز تمرینات و مسابقه تأمین و وزن بدن را در حد مناسب حفظ کند.
* به متابولیسم پایه ورزشکار (BMR) توجه شود.
* سن، جنس، ترکیب بدن و فعالیت جسمانی (شدت و حجم ورزش) تعیین و مورد توجه قرار گیرند (نیازهای انرژی ورزشکاران به این عوامل بستگی دارد).
* به نظر می رسد حداکثر مصرف انرژی روزانه توسط ورزشکاران 4 هزار کیلو کالری است.
* چنانچه غذاهای غنی از مواد مغذی مصرف شوند، ورزشکار با کمبود غذایی دچار نخواهد شد.

کربوهیدرات اعمال بسیاری در بدن انجام می دهد که عبارتند از :
* منبع بزرگ انرژی است به ویژه در هنگام ورزش بسیار شدید
*تنظیم کننده سوخت و ساز چربی و پروتئین به شمار می رود.
*دستگاه عصبی به طور انحصاری به عنوان انرژی به آن تکیه دارد.
ü ذخایر عضله و کبد از آن ساخته شده اند (گلیکوژن).

کربوهیدراتها (CHO)

ü گلوکز بهترین و اصلی ترین منبع انرژی برای عملکرد سالم هر سلول و فعالیت بدنی است.
*برای عملکرد مطلوب ورزشی و تأمین انرژی مربوطه، خوردن یک رژیم غذایی پرکربوهیدرات 55 تا 60 درصد اجتناب ناپذیر است.
*روزانه حداقل به ازای هر کیلوگرم وزن بدن باید 5 گرم کربوهیدرات استفاده شود.
*برخی از ورزشکاران به مصرف کربوهیدرات بیشتری تا حد 10 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن نیاز دارند.
*ایندکس قندی (شاخص قند خون) Glycemic Index (GI) می تواند سیستم مفیدی برای انتخاب کربوهیدرات در موقع استفاده از آنها، قبل، در جریان و پس از ورزش باشد.

غذاهای با GI ناچیز

غذاهای با GI متوسط

غذاهای با GI زیاد

حبوبات و فرآورده های لبنی، غذاهای پرپروتئین و منابع چربی اغلب میوه های تازه

انواع ماکارونی، پاستا و لازانیا، انگور، مرکبات، برنج، برخی از انواع نان

قند، عسل، سیب زمینی، نوشیدنیهای 6 تا 10 درصد، ذرت، انواع کشمش، غلات غنی شده، گندم سبوس دار

...

هضم و جذب کربوهیدراتها

*جایگاه اصلی هضم و جذب کربوهیدرات ها در روده کوچک است.
*کربوهیدرات ها پس از تبدیل به شکل ساده، از طریق خون به کبد وارد می شوند.
*گلوکز خون می تواند در زمان استراحت به گلیکوژن کبد یا عضله تبدیل و ذخیره شود یا به عنوان انرژی فوری توسط عضلات، مغز، قلب، کلیه ها و سایر بافتها مصرف شوند.
*مقدار ذخایر کربوهیدرات در بدن یک مرد فعال 68 کیلوگرمی (150 پوندی) با 12 درصد چربی تقریباً 450 گرم و برابر با 1800 کیلوکالری انرژی است.
گلیکوژن عضله 350 گرم
گلیکوژن کبد 80 گرم
گلوکز خون 20 گرم

450 گرم × 4 کیلوکالری به ازای هر گرم 1800 کیلوکالری
*حداکثر میزان فعالیت با این مقدار انرژی حدود 32 کیلومتر دویدن

...

 

 

103 اسلاید فایل پاورپوینت